Biografie

Al op jonge leeftijd komt Mirjam in aanraking met dans. Met veel plezier danst zij jarenlang in de jazz-lessen van Cecile van den Idsert. Op haar achttiende vertrekt ze naar Groningen om Spaans te studeren. Na het zien van een flamencovoorstelling van Paco Peña is ze gegrepen door de flamenco. Een aantal jaar studeert ze in Nederland bij  docenten zoals Ellen Bos en 'Kika'. Daarnaast volgt zij verschillende workshops van Spaanse dansers zoals Andres Marin en Silvia de Paz. Uiteindelijk besluit Mirjam haar studie te stoppen en zich volledig te richten op haar ontwikkeling in de flamencodans.

In de zomer van 2006 geeft zij een workshop bij Fluxus - centrum voor de kunsten - in Zaandam. Ook het lesseizoen dat daarop volgt is zij daar als flamencodocente werkzaam. In Amsterdam wordt zij door 'Kika' gevraagd als gastdocent om les te geven binnen haar flamencoschool.

Met de steun en aanmoediging van 'Kika', die een belangrijke rol speelt in Mirjams dansontwikkeling, besluit zij in 2007 naar Sevilla te vertrekken om 'aan de bron' flamenco te studeren. Zij volgt lessen bij Alicia Marquez, Marta Arias, Andres Marin en Juana Amaya. Daarnaast neemt zij ook zanglessen bij Esperanza Fernandez.

Mirjam is een talentvolle danseres met een integere en krachtige stijl. Zij ziet het als een uitdaging om in haar dans, gedreven door de zang en gitaar, met verschillende emoties in aanraking te komen.

Samen met zangeres Helena Pérez en gitarist Edsart Udo de Haes vormt zij flamencogroep 'Brisa Flamenca'. De groep verzorgt regelmatig optredens voor uiteenlopende gelegenheden. Opdrachtgevers waren o.a.: DoubleDutch Events, Hema, Deloitte & Touche, Rabobank, Nederlands Jeugd Instituut, Fortis Bank.

Mirjam woont in Amsterdam.